Quiz – Stjernemiks 4. juni

Lagnavn må være med

 1. Eurovision gikk av stabelen her for bare noen uker siden, men hvem ble vår kjære TIX litt “betatt” av under sin tid i Rotterdam?
 2. Fra TIX til Mix, hva het den store hitten til Sir Mix-A-Lot som blant annet var med i SitComen Friends?
 3. Noen andre som er venner er de søte små dyrene i film-serien «To gode venner», men hvilke dyr er det som er med her?
 4. En annen kjent duo er artistene Erik og Kris. Men hvor kommer disse fra?
 5. Sangen deres «Etter regnet synger fuglene» er sikkert en sang som gir mange bergensere håp. Men hvor mange innbyggere er det egentlig i Bergen?
 6. Berggenseren er et klesplagg som tilhører bergstuderenes forening på NTNU. Går du en 5-åring teknologiutdanning her kan du kalle deg en master, men du får også en eldre norsk tittel, hva heter denne?
 7. Industriell kjemi og bioteknologi er en av utdanningsløpene du kan gå her. Men vi har jo også kjemi innen kjærligheten. Hvem var med i NBfU sin podcast om valentinsdagen?
 8. Et “vanlig” sted å finne kjærligheten er via apper som Tinder og Møteplassen. Men hva heter appen som er designet for at utviklere/programmerere kan finne hverandre?
 9. Tinder er kanskje ikke den mest populære chatte-appen, da dette, i hvert fall i Norge, vel er Facebook Messenger. Nevn en annen chatte-app som facebook eier.
 10. Facebook er jo startet av vår alles kjære Mark Zuckerberg. Noe annet som er laget av sukker er kake. Hva heter egentlig verdens beste kake?
 11. En annen kjent kake er Napolionskake, men hva het den siste øyen han ble forvist til?
 12. “Øy” er en vanlig måte å starte setningen din i Oslo om du ber om bråk. Hvilket land stilte i årets Eurovision med en sang som nesten kan oversettes til “bråk”?
 13. Noe annet mange anser som bråk, er russemusikk. En russesang ble ganske kjent i 2017 for å ha ALT for drøy tekst. Hva het denne? (Bonuspoeng om dere vet hva den drøye teksten var)
 14. Russen er kjent for sin festing, drikking, og doping. Et dop de derimot ikke bruker så mye av er carfetamin. Hva er spesielt med dette dopet?
 15. En litt mer almen form for dop er det kjente dopet “apir”. Dopapiret var det stor mangel på i starten av COVID-19 pandemien. Hvilket dyr er det som gjerne får “skylden” for å ha forusaket denne pandemien?
 16. Et litt mindre farlig dyr for oss mennesker er Fenrisulven fra Norrøn mytologi. Men hvem er faren til denne ulven?
 17. “Luke, I am your father” er et kjent Star Wars-sitat. Et annet kjent sitat er når Obi-Wan sier “May the force be with you”, men i hvilken film ble dette sagt for første gang? (Her går vi utifra utgivelses-rekkefølgen og ikke kronologisk rekkefølge)
 18. “May the forth” har jo på grunn av dette blitt den store Star Wars dagen. En annen viktig helligdag man ikke må glemme er “The internationsl talk like a pirate day”, men hvilken dato feires denne helligdagen?
 19. Noen som er glad i å snakke som pirater er bandet Alestorm med sangeren Christopher Bowes. Han har også et annet band som er kjent for sanger som Midnight Breakfast, hva heter dette bandet?
 20. Chris er jo en kjent forkortelse for navnet Christopher. En annen kjent forkortelse er NBF. Men hvilken annen organisasjon enn blindeforbundet bruker denne forkortelsen?
 21. Synsheming er jo ikke et ukjent fenomen for noen av oss, og det å komme seg ut i arbeid når du er synshemmet er jo ikke akkurat en enkel jobb. Men hvor mange synshemmede i USA er det som er i jobb? (per januar 2019)
 22. USA er ganske kjent over hele verden, det er også USB. Men hva står egenltig USB for?
 23. USB generasjon 5 er nok ikke her med det aller første, men 5G derimot rulles sakte men sikkert ut. Hva var den første byen i Norge som fikk 5G?
 24. Noe annet som ruller sakte men sikkert ut er tog fra togstasjoner. Men hvor fort har egentlig tog lov til å kjøre i Norge?
 25. “It’s not the fart that kills you, it’s the big smell” er en kjent sitat fra en mindre engelsktalende nordmann, men hva heter sønnen hans?
 26. En annen kjent sønn er vår alles kjære Hårek fra bøtta. Den første bøttefødte. Men hva het faren hans i følge historietimen til Øystein Sunde?
 27. Øystein Sunde er kjent for sin gitarspilling, Men hva heter sangen hans som er en parodi på Ravi sin sang “Dødssøt”?
 28. Ravi er jo en ganske kjent artist, det er også Kattastrofe, men hva er det nye artistnavnet hans?
 29. En katastrofe er gjerne ganske kjip. Et annet kjip er skipet fra sangen “Wellerman”, men hva heter dette?
 30. Skip kan fort ha hikere. I bok-serien “Hikeren’s guide til galaksen”, hva er det du trenger for å overleve i verdensrommet?

  BONUS SPØRSMÅL
 31. Når vi er inne på temaet med galakser, hva var de første ordene som ble sagt på månen?